Bedrading aanleggen in uw woning

Wanneer u momenteel bezig bent met de bouw, verbouw of aanbouw van uw woning, kunt er bijna niet aan ontkomen: bedrading aanleggen voor elektrische apparatuur in uw woning. Het aanleggen van de elektriciteitskabels onder of door uw woning is vaak niet eenvoudig. Wanneer u de draden niet op de juiste manier aanlegt kunnen er kortsluiting en stroomstoringen in uw woning ontstaan, iets wat u vanzelfsprekend zo goed mogelijk wenst te voorkomen. Een erkende elektricien bij u in de buurt kan u helpen bij het aanleggen van de elektrische bedrading. Zo wordt de kans op complicaties na het aanleggen van de bedrading zo klein mogelijk gemaakt. Een elektricien heeft over het algemeen een ruime ervaring met dergelijke klussen, waardoor u ook nog eens veel tijd zal besparen.

Aandachtspunten bij aanleggen van bedrading

Bij het aanleggen van de elektrische bedrading in uw woning dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Wilt u de bedrading bijvoorbeeld aansluiten op een bestaande groep in uw meterkast, of wilt u een nieuwe groep aanmaken? U wilt een overbelasting van een groep in de meterkast immers voorkomen. In het laatste geval dient u eerst een nieuwe groep te installeren, waarna u vanuit deze groep elektriciteitskabels door uw woning kunt aanleggen.

Om de kabels niet direct te beschadigen dient u de kabels op een vlakke en schone ondergrond te leggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen scherpe steentjes, kleine spijkertjes, etc. op de vloer liggen, welke voor kleine gaatjes of scheurtjes in de bedrading kunnen zorgen.

Aansluitpunten maken voor verlichting

Is het aanleggen van de bedrading in uw woning gelukt? Nu is het tijd om verschillende aansluitpunten voor bijvoorbeeld de verlichting en televisie te installeren. Een elektricien kan u hierbij helpen! Met deze aansluitpunten hoeft u straks alleen nog maar de lamp op te hangen!