Voor veiligheid en kwaliteit

Gelukkig hoeft u meestal niet na te denken over stroom: terwijl de wasmachine draait, kunt u gerust de waterkoker aanzetten voor een kop thee. Alle stroomprocessen worden automatisch goed verdeeld in uw groepenkast of meterkast. Dit is de kern van uw elektrische installatie. Om uw veiligheid te waarborgen, is het belangrijk om aanpassingen aan uw meterkast over te laten aan een vakman van Elektricien Perfect.

Werkzaamheden

Bent u op zoek naar een elektricien die uw groepenkast kan uitbreiden of aanleggen? Elektricien Perfect heeft ruime ervaring in alle elektrische werkzaamheden. Voor het vervangen of vernieuwen van uw meterkast bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen alle werkzaamheden met betrekking tot uw groepenkast voor u uitvoeren, zoals:

  • Extra stoppen plaatsen
  • Groepenkast vervangen
  • Aanpassingen voor zonnepanelen
  • Bedrading vervangen of aanleggen
  • Veiligheidscheck

Storingen en veiligheid

Problemen met stroom of in de meterkast worden vaak veroorzaakt doordat de meterkast niet goed is ingedeeld. Bijvoorbeeld wanneer er te veel apparaten op één groep zijn aangesloten, of apparaten die veel stroom nodig hebben, zoals een wasmachine of elektrische kookplaat.

Dit heeft vaak tot gevolg dat stoppen doorbranden, of dat een stroomgroep zichzelf spontaan uitschakelt. Ook kan dit de oorzaak zijn voor schade aan elektrische apparaten. Daarnaast kunnen er onveilige situaties ontstaan wanneer de bedrading niet goed is aangelegd, zoals een verhoogd risico op stroomschokken en brand.

Om een juiste keuze te maken bij het kiezen van een geschikte meterkast en voor de juiste indeling hiervan, kunt u het best contact opnemen met ons. Wij adviseren u over uw elektrische installatie en zorgen ervoor dat uw nieuwe meterkast op een veilige en professionele manier wordt geïnstalleerd. Neem contact met ons op middel het contactformulier!

Zonne-energie

Stapt u over op zonnepanelen of een andere vorm van zonne-energie? Vergeet dan niet om te laten controleren of uw meterkast hiervoor geschikt is. Bij zonnepanelen zorgt een omvormer dat de zonne-energie wordt omgezet tot het stroom dat uit het stopcontact komt. De omvormer wordt meestal als een aparte groep aangesloten, zodat u hier steeds veilig gebruik van kunt maken.

Energiemeter

Daarnaast is het praktisch om een goede energiemeter in uw meterkast te hebben, zodat u een goede registratie heeft van de opgewekte zonne-energie die teruggaat naar het netbeheer. Dit heeft u nodig voor het overzicht voor de saldering met uw energiemaatschappij. Een geschikte meter is bijvoorbeeld de ferrarismeter, een digitale meter die meet hoeveel stroom u terug levert aan de energiemaatschappij of een slimme meter. Indien uw meter niet geschikt is, wordt deze vervangen door uw netbeheerder.

Voor alle andere aanpassingen aan uw meterkast kunt u terecht bij een van onze elektriciens.

contact

Contact

Wilt u uw meterkast laten aanpassen? De elektriciens uit ons netwerk zorgen ervoor dat het snel en veilig gebeurt, zodat u zorgeloos gebruik kunt maken van gewone of zonne-energie in uw woning. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor andere vragen of problemen rondom stroom, stroomstoringen en elektrische bedrading. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van onze beste elektriciens bij u in de buurt. Zo bent u verzekerd van de scherpste prijs voor veilig gebruik van energie in uw woning.